Regionen

Kortfilmstävling chans för unga filmare i länet att visa upp sig

Regionen Den 14 maj går startskottet för 2021 års upplaga av kortfilmstävlingen ”Ping”, som är en regional uttagningsfestival till den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan.  

 

– Det här är en fantastisk möjlighet för unga och äldre filmare i länet att visa upp sig, säger Charlotta Miller, kulturutvecklare film och rörlig bild i Region Jönköpings län. Det vinnande bidraget bland filmare i åldern 16-26 år direktkvalificerar sig till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. Filmare från 27 år och uppåt har en egen kategori att tävla i.

Ping är en mötesplats för filmare och filmintresserade i Jönköpings län. För att delta i Ping måste filmaren ha anknytning till Jönköpings län genom att bo, jobba eller tillfälligt studera i länet. Tävlingen är indelad i tre åldersklasser: 16-19 år, 20-26 år samt 27 år och uppåt. Filmbidraget får vara högst 15 minuter långt.

Kortfilmerna visas och tävlar på Biograf Fokus i Jönköping under helgen 11–12 september. Bedömningen av bidragen görs av en jury.

– Det är med förväntan vi ser fram emot att få in årets bidrag av både nya och erfarna filmare från Jönköpings län, säger Charlotta Miller. Då själva visningen är planerad så pass långt fram, så har vi tillförsikt att filmarna äntligen kommer kunna möta sin publik och varandra i biorummet.  Efter ett år av pandemi kommer det bli stort.

Filminlämningen är öppen 14 maj till 15 augusti 2021.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *