Regionen

God tillgång på vaccin – många lediga tider

Regionen Nu har Region Jönköpings län mycket god tillgång på vaccin mot covid -19 och vi är på väg att nå en hög täckningsgrad av vaccinerade invånare.

– Nu är det viktigt att alla som vill vaccinera sig verkligen gör det, för att minska smittspridningen och kunna hoppas på att samhället kan fortsätta att öppna upp, säger David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare. Så du som ännu inte vaccinerat dig, passa på att boka nu när vi har gott om tider.

Region Jönköpings län har för närvarande runt 2000 lediga vaccinationstider och det kommer att bli fler under de kommande veckorna. Från vecka 35 kommer vaccintillgången att vara mycket god.

Drygt 60 procent av invånarna som är 18 år eller äldre har fått två doser vaccin, och med den goda vaccintillgång vi ser nu så kan vi snabbt komma upp i en högre täckning.

– Vi ser att smittan nu ökar främst i de yngre åldrarna där många inte hunnit bli fullvaccinerade ännu, säger David Edenvik.

I alla åldrar är viljan att vaccinera sig hög. Även i den sista åldersgruppen, 16-17-åringar, har 63 procent vaccinerat sig eller bokat tid.

– Vi är väldigt glada att så många vaccinerar sig. Två doser ger ett gott skydd även mot den mer smittsamma deltavarianten som dominerar nu.

Fem veckor mellan doserna

Intervallet mellan dos 1 och dos 2 kommer att kortas till fem veckor från och med måndag den 23 augusti. Du som fått dos 1 före den 23 augusti behåller din tid för dos 2 med intervallet sju veckor.

Du kan inte själv boka tid för dos 2. Du får din tid för dos 2 när du får dos 1. Det är viktigt att du kommer på den tiden och undviker att omboka. Det beror på att vi ska kunna garantera att du får rätt vaccin inom rätt tidsintervall.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *