Regionen

Bevara akutsjukhusen (BA) byter namn – blir Vårddemokraterna (VD)

Regionen Bevara akutsjukhusen (BA), som ingår i det politiska styret för Region Jönköpings län, byter namn. Partiets nya namn blir Vårddemokraterna (VD). Det bekräftar partiet i ett pressmeddelande.

Bevara akutsjukhusen (BA), som ingår i det politiska styret för Region Jönköpings län, byter namn till Vårddemokraterna (VD). Bild: Pressbild

– Att byta namn tydliggör att vi tar ansvar för helheten, men fortsatt med fokus på sjukvårdsfrågorna, vilka omsätter 90 procent av regionens budget. Vi ser styrkan i att ha sjukvårdspersonal från hela vårdkedjan som våra förtroendevalda, det ger oss viktig insikt och förståelse för den verksamhet vi är med och styr, säger ordförande Martin Nedergaard-Hansen (VD).

Fakta

Vårddemokraterna, tidigare Bevara akutsjukhusen, bildades av kliniskt verksam vårdpersonal i regionen inför valet 2018 och gör nu sin andra mandatperiod i Regionfullmäktige. I valet 2022 fick partiet partiet 8,91 procent av rösterna och 8 av 81 mandat i Regionfullmäktige. De ingår i majoritetsstyret tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna i ”Samverkan Region Jönköpings län”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *