Regionen

Äventyrsberg öppnar upp sommarsäsongen med flera nyheter

Regionen Isaberg avslutade precis en god skidsäsong med 72 800 gäster, med mycket snö och ovanligt kallt i januari och februari. Det blev en klart godkänd vinter. Pandemibegränsningarna bidrog dock till lägre intäkter, men mer plats i backen och gästen fick en bättre skidupplevelse.

Denna vinter i pandemi blev annorlunda för Isaberg och dess medarbetare. Begränsningarna gjorde så klart att det blev mindre att göra i tex restaurang Toppstugan som tagit bort 50 procent av sittplatserna i restaurangen, och därutöver uteblev besök av både skolklasser och danskar. Det faktum att danskarna, som normalt står för 60 procent av gästbesöken, hade inreseförbud gjorde att stugbyn/campingen inte hyrdes ut i samma nivå som tidigare säsonger. Veckodagarna efter sportloven blev mycket lugnare då skolklasser och danskar inte fanns på plats.

– Samtidigt har pandemin lockat många nya svenska gäster till berget och säkert många som kommer att komma tillbaka nästa säsong igen, fortsätter Louise Söderlund, vd.

Under de senaste åren har Isaberg jobbat kraftfullt med en strategi att bli en åretruntanläggning.

– Där är vi nu, säger Louise, och hänvisar då till förra året där vintern uteblev helt. Då stod vi stadigt endast med en sommarsäsong.

Lagom till påskhelgen öppnar sportcentret och sommarverksamheten. Det är kort tid mellan säsongerna nu och det kräver genomtänkt planering och förberedelse från personalens sida för att starta upp de olika säsongerna på ett bra sätt.

– Vi försöker att varje år erbjuda våra gäster något nytt. Och Isaberg jobbar i snabb takt för att ständigt utveckla sina aktiviteter och skapa nya spännande utomhusupplevelser för sina gäster. I år kommer bland annat gästerna mötas av ett större sportcenter med shop, en ny blå bana i höghöjdsbanan med en 117 meter lång zipline, en barnhinderbana, en ny två kilometer flowig cykelled nedför Isabergstoppen samt en hel del nya grillplatser vid sjön och ett nytt grillhus. Dessutom renoveras flera stugor för att gästerna skall trivas ännu bättre. Det är stor efterfrågan på boende i vår och sommar och mycket är redan fullbokat. Jag tror vi kommer få en alldeles fantastisk sommar på berget i år, säger vd:n Louise Söderlund.

Sport- och fritidsanläggningen Isaberg har de senaste åren utvecklats till en småländsk motsvarighet till Åre eller Idre. Under begreppet ”Äventyrsberget” har ett sportigt och actionfyllt aktivitetsprogram lockat nya och allt fler besökare under sommarhalvåret. Under en sjuårsperiod har stora investeringar gjorts för att utveckla Isaberg till ett modernt och attraktivt sport- och fritidscenter genom renoverat boende, ny camping och större utbud av aktiviteter, senast den populära Rodelbanan som lockat 125 000 gäster. Därutöver lockar den populära höghöjdsbanan med sina drygt 25 000 besökare, äventyrsgolf och hinderbana för träning.

Ett tydligt genomslag för sina satsningar fick Isaberg redan för några år sedan genom södra Sveriges största Bike Park. Specialbyggda teknikbanor för mountainbikes, pumptracks och liftburen cykling lockar gäster från hela Sverige. Besökare som aktiva familjer och friluftsturister från hela Sverige har fyllt anläggningen. Totalt har Isaberg över 250 000 besökare per år, omsätter cirka 70 miljoner kronor och sysselsätter 32 fast anställda och cirka 100 säsongsarbetare.

Källa: Pressmeddelande från Smålands Turism

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *