Nyheter

(S) valkonferens i Solna

Nyheter Under helgen den 23 - 25 februari hölls Socialdemokraternas valkonferens i Solna.

Statsminister Stefan Löfven och Kari Parman.

Över 500 taggade valarbetare från hela landet samlades för utbildning, seminarier och valupptakt tillsammans med föreläsare,  förtroendevalda och personal från partikansliet.

Kari Parman, ordförande för Socialdemokraterna i Gnosjö, deltog och representerade Gnosjö Socialdemokratiska Arbetarekommun. Konferensen kännetecknades av en gemytlig stämning och alla var övertygande om att Socialdemokraterna kommer att få ett ökat stöd i valet den 9 september.

Statsminister Stefan Löfven talade om vikten att bygga ett samhälle där de sociala klyftorna är små och där människor kan litar på varandra. LO ordförande Karl-Peter Thorvaldsson betonade hur viktigt det är att arbetarrörelsens fackliga och politiska delar samarbetar i det kommande valet.

Som internationell gäst var Mitch Stewart, före detta  chef för Obamas fältkampanj och expert på att organisera politisk kampanjorganisation under valkonferenser.

Utrikesminister Margot Wallström talade om Sveriges förhållande till vår omvärld och finansminister Magdalena Andersson om statsbudgeten för 2018 som innehåller historiskt stora satsningar på ökad trygghet.

Så gott som hela regeringen medverkade under helgen och många ministrar pläderade för en bättre sjukvård och skola. Man var överens om att just frågor kring välfärden måste prioriteras.

Valkonferensen avlutades av civilminister Ardalan Shekarabi som försäkrade de samlade om att ”Socialdemokraterna kommer aldrig att låta otryggheten få fäste i vårt land.
– Vi ska vara lika kompromisslösa i kampen mot kriminaliteten som mot segregationen.”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *