Nyheter

Rödgröna debatterar personalpolitik

Nyheter Rödgröna: Nu krävs ledarskap för att kunna satsa på personalen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anser att situationen i Region Jönköpings län kräver handling. Oppositionspartierna är beredda att samtala med alliansföreträdarna för att de så viktiga satsningarna på personalen ska kunna genomföras.

De rödgröna partiernas inställning är fortfarande att alliansens företrädare i Region Jönköpings län ska ställa sina platser till förfogande. I rådande läge anses det dock viktigt att samtal förs kring möjligheten att hitta samsyn kring satsningar på personalen.

– Vi är beredda att öppna upp för en dialog utifrån den rödgröna budgeten. Det är viktigt att vi tar initiativ för att få till viktiga satsningar på både vårdpersonalen och annan personal i regionen. Utan personal har vi ingen sjukvård att erbjuda i framtiden, säger regionråd Carina Ödebrink (S).
I regionfullmäktige la den rödgröna oppositionen ett antal säryrkanden som röstades ner av alliansen och SD. Däribland förslaget på förkortning av veckoarbetstiden för vårdpersonal som arbetar natt.

– I och med att både förslagen på arbetstidsförkortning och lönehöjning föll så krävs nu nya tag. Det är oerhört viktigt att få till en förbättring för nattpersonalen. Det kan inte vänta, säger Sibylla Jämting (MP), gruppledare.   Eftersom de flesta säryrkandena föll i fullmäktige kommer de att lyftas ut från den beslutade budgeten.

Där finns det nu pengar över som ännu inte är beslutade om. Här finns utrymme för blocköverskridande lösningar, som kan resultera i nya satsningar på personalen i regionen.    – Den rödgröna budgeten vann gehör på regionfullmäktige, det är bra. Men både de rödgrönas och alliansens personalsatsningar föll samtidigt. Det är därför oerhört viktigt att samtal förs mellan opposition och ledning med syfte att få i hamn en ordentlig personalsatsning. Detta ansvar vilar tungt på alliansens axlar, säger Mikael Ekvall (V), gruppledare.

Carina Ödebrink (S)

Sibylla Jämting (MP)

Gruppledare   Mikael Ekvall (V)  Gruppledare

 

Carina Ödebrink (S) kräver tillsammans med Sibylla Jämting (MP) och Mikael Ekvall (V) att Region Jönköping satsar på personalen Regionråd

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *