Nyheter

Rädda ambulansen

Nyheter Linus Persson presenterar ett inlägg om den  nedläggningshotade ambulansen i Vaggeryds kommun.

Ambulans. Arkivbild

I mitten på nittiotalet var ambulansen i Vaggeryd hotad. En ambulans som byter personal i Värnamo varje dag. Den hade vid ett antal tillfällen kört min far, som dog 1986, och räddade livet på honom vid ett par tillfällen. När det var tal om nedläggning blev jag rent ut sagt, riktigt förbannad.  Jag var delägare i tidningen Finnveden och på  mitt initiativ samlades närmare 5 000 namnunderskrifter in för att rädda den deltidsambulans som fanns i Vaggeryd. Jag stod i spetsen för att ordna med ett demonstrationståg i Vaggeryd och enligt äldre Vaggerydsbor var det en av de största demonstrationerna som någonsin genomförts i Vaggeryd. Den jämförs i storlek med demonstrationen om att rädda Munksjö och flytta E4:an utanför samhället.

Mina protester, och alla andras protester, gav inget resultat just då, men fröet såddes. Efter ett par år kom det en heltidsambulans till Vaggeryd. Placeringen är helt fel, vårdcentralen i Vaggeryd som inte alls är bra geografiskt sett för att nå de största vägarna och de flesta invånarna. En perfekt placering  är på gamla E4, någonstans mellan Jehovas Vittnen i Götafors och Wide Sport i Skillingaryd.

Linus Persson

Därför blir jag mycket upprörd över att regionrådet Mia Frisk (KD) går ut och säger i pressmeddelande att Vaggerydsambulansen är nedläggningshotad för att den rullar för mycket. Nu har jag en stor förmåga att ofta klanka ner på (KD), men i detta fallet  gör jag inte det. Mia har helt enkelt fått uppdraget att meddela att Vaggerydsambulansen ska till Jönköping. Men argumentet att den rullar för mycket i övriga länet håller inte. Det visar i stället att Vaggeryds kommun behöver två ambulanser. I en ny station mellan Jehovas och Wides.

Detta är en mycket viktig fråga inför valet i september. Vore verkligen intressant och se om några politiker, allt från (V) till (SD) kan ge sina synpunkter i denna livsviktiga fråga.

Kan bara tillägga, att jag knappt 55 år gammal, har fått anlita Vaggerydsambulansen fem gånger och frågan är om jag varit vid liv i dag om den itne hade funnits.

Linus Persson
Skillingaryd

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *