Nyheter

Öppna dörren med underarmen

Nyheter Uppsalaungdomar har utvecklat handtag för minskad smittspridning.

Handtag med utvecklat komplement i återvinningsbar plast.

Stefan Nyhem, rektor Lundellska skolan, Axel Bäckman, Maya Whitlock och Olivia Blohm från ungdomsföretaget

Produkten är ett komplement till befintliga handtag i offentlig miljö, och gör det möjligt att öppna dörren genom att använda underarmen istället för handen.

– Vi upplever att det finns en rädsla att ta i offentliga handtag vilket vi även fått bekräftat via en enkät som vi genomfört på vår skola. Nu har vi en lösning på problemet, säger Olivia Blohm, kommunikationsansvarig på ungdomsföretaget.

Lösningen är ritad i 3 D, tillverkad av hållbar och återvinningsbar plast. Just nu testas lösningen av Lundellska skolan i Uppsala.

– Det är så roligt att se våra elever hitta lösningar och spira som entreprenörer. Det känns oerhört bra att få möjligheten att testa en produkt som kan bidra till minskad smittspridning och ökad trygghet, säger Stefan Nyhem, rektor Lundellska skolan.

17-åringarna Olivia Blohm, Maya Whitlock och Axel Bäckman går i årskurs 2 på Lundellska skolan och har valt UF-företagandet som ett individuellt tillval.

– Vi startade företaget i augusti och började med att forma vår produkt i lera. Därefter har vi skissat och landat i de ultimata måtten tillsammans med duktiga människor i vårt kontaktnät, säger Maya Whitlock, marknadsansvarig.

– Nu står vi med en färdig produkt i våra händer redo för marknaden, säger Axel Bäckman, vd.

Taggar

1 reaktion på Öppna dörren med underarmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *