Nyheter

Imorgon öppnar ansökan för elstöd till företag

Nyheter I morgonj klockan 12.00 öppnar Skatteverkets e-tjänst för de som vill ansöka om elstöd till företag och organisationer. Företag med uttagspunkter i elområde 3 och 4 kan beviljas elstöd

– Företag som har lämnat en komplett ansökan kan räkna med att få elstödet utbetalt till sitt skattekonto inom några dagar efter att ansökan har kommit in, säger Marie Elmnäs projektledare för elstödet på Skatteverket.

Företag har möjlighet att ansöka om elstöd hos Skatteverket från 30 maj till 25 september 2023.

E-tjänsten för intressegemenskaper, ”Lämna in ansökningar om elstöd för flera företag”, öppnar på fredag 2 juni efter att samtliga tester av tjänsten har genomförts.

En rad förutsättningar ska vara uppfyllda för att ett företag ska kunna beviljas elstöd. Bland annat ska det haft ett giltigt elnätsavtal den 17 november 2022, företaget måste vidare antingen vara godkänt för F-skatt, vara undantaget för kravet på F-skatt alternativt uppfylla de krav som gäller för att bli godkänt för F-skatt.

Om företaget vill ha hjälp med att söka elstöd eller när firman tecknas av flera personer i förening ska företaget ha ett ombud.

– Vid behov av ombud, tänk på att det krävs en särskild ombudsbehörighet, säger Marie Elmnäs.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *