Nyheter

Fyra av tio småföretagare drabbas av brott

Nyheter Fyra av tio företagare har utsatts för någon form av brott, vanligast är inbrott eller stöld och fakturabedrägerier. Det visar en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Länsförsäkringar.

Många småföretagare lever med mycket otrygghet i sin vardag. Utöver ekonomisk otrygghet – till exempel vad som händer om man blir sjuk, eller om man lyckas få ihop till en vettig pension – är det också många som oroar sig för att utsättas för brott.

I många fall med rätta.

Fyra av tio småföretagare i undersökningen svarar att de faktiskt har utsatts för brott. Vanligast är inbrott/stöld (54 procent) och fakturabedrägerier (31 procent).

– Därför är det som företagare viktigt att sätta sig in i hur man kan skydda sig. I vår undersökning ser vi att det bara är 38 procent som installerat inbrottslarm. Med tanke antalet inbrotts vi ser så är det en relativt enkel åtgärd att ta till, säger Ann Hassel Tano, utredningschef på Länsförsäkringar.

När det gäller fakturabedrägerier är det jätteviktigt att hålla sig informerad och att regelbundet se över sina rutiner.

– Som företagare kan du bland annat följa polisens tips om de senaste metoderna bedragarna använder, säger Ann Hassel Tano.

Fotnot; Pressmeddelande från Länsförsäkringar

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *