Nyheter

Från Jönköping till Kreta

Nyheter Lagom till jullovet släpper charterarrangören TUI upp resor till Kreta från Jönköping nästa sommar, till försäljning. Avgångarna till den populära och klassiska semesterön kommer att gå varje torsdag från 13 maj till 30 september.

– Det känns fantastiskt att återigen få öppna upp en destination från Jönköping. För oss är det viktigt att ha en lokal närvaro och skapa möjligheter att resa direkt till solen oavsett var i Sverige man bor. Vi har fantastiska hotell på Kreta för alla typer av resenärer och Grekland verkar dessutom bli den populäraste destinationen bland svenskarna i sommar, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

För ett par veckor sedan gick charterarrangören Ving ut med sitt sommarprogram från Jönköping, innehållande en serie till Mallorca och ett par avgångar till Antalya. Flygplatsen som inte har haft några passageraravgångar sedan mitten på mars på grund av coronapandemin, ser nu hoppfullt fram mot sommaren 2021.

– Det ska bli jätteroligt att ta emot TUI och deras kunder hos oss igen. De har verkligen varit saknade! Den här tiden är ju för många förknippad med hopp och längtan. Så låt oss nu hoppas att det snart blir möjligt att resa som tidigare igen och att mångas längtan efter sol, bad och chansen att upptäcka andra delar av världen blir förverkligade, kommenterar Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.

Ett uppdämt behov samt chans till fler resmål och avgångar
Såväl Jönköping Airport som dess samarbetspartners upplever att det finns ett uppdämt behov av att resa igen. Det märks inte minst i sökstatistik hos arrangörerna och diverse bokningssajter så fort det kommer positiva rapporter om vacciner et c.

Även om programmen kan komma att justeras så erbjuds just nu en full säsong till Kreta respektive Mallorca samt ett par avgångar till Antalya i juni från Jönköping nästa sommar. Samtidigt meddelar Jönköping Airport att man för diskussioner om andra resmål och fler avgångar.

– Det stämmer, vi diskuterar med ytterligare arrangörer och flygbolag om fler möjligheter från Jönköping. Självklart blir utvecklingen av pandemin avgörande för hur det kommer se ut och jag gissar att man får vara beredd på vissa ändringar. Om det blir möjligt att resa tror jag dock att många kommer uppskatta att resa från sin lokala flygplats som många gånger innebär ett enklare och smidigare sätt att ta sig till och från flygplatsen, samt att man inte riskerar att behöva trängas med lika mycket människor i samband med själva avgången, säger Henrik.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *