Nyheter

Erica går vidare

Nyheter Erica Gunnarsson Kibowa, Skillingaryd, går vidare och lämnar sitt uppdrag som distriktsordförande för Vänsterpartiet Jönköpings län efter lite mer än fyra år.

– Det har varit ett givande och utvecklande uppdrag men arbete på annan ort och långpendling gör det svårt att fortsätta med uppdraget, säger Erica. 

– Jag arbetar nu med arbetsmarknadsutbildning som består av svenska och yrkesutbildning. Att satsa på yrkesutbildning för nyanlända i Sverige är för övrigt en väldigt viktig fråga och bidrar till att minska utanförskapet i samhället, fortsätter Erica.

Hon kommer dock till så stor del som möjligt att vara engagerad i Vaggeryds partiförening och står trea på riksdagslistan i länet för Vänsterpartiet. 

– Förutom att arbeta med integration så är det också för mig att öka bemanningen inom vården, kampen mot marknadshyror och höjda pensioner är också viktiga valfrågor, avslutar Erica.

I söndags höll Vänsterpartiet Jönköpings län höll sin distriktsårskonferens i Gustav Adolfs bygdegård utanför Habo. Regionpolitiskt program inför valet samt verksamhetsplan antogs.

Det blev alltså byte på distriktsordförandeposten, Erica Gunnarsson Kibowa från Skillingaryd lämnade efter många år. För att klara arbetsbördan beslöts att dela ordförandeuppdraget på två – Johan Tiger, Jönköping, och Kim Strand, Nässjö, valdes till den nu delade ordförandeposten.

Att klara ett ideellt uppdrag på sin fritid med allt vad det innebär av valrörelse, arbetsledning, politiskt debatterande, organisation och administration blir helt enkelt för tungt för en enda person.

Källa: Pressmeddelande från Vänsterpartiet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *