Nyheter

Deklarera senast 30 mars för skatteåterbäring i april

Nyheter Den som inte ska göra några ändringar eller tillägg i årets deklaration och godkänner senast den 30 mars, genom att sms:a, ringa eller använda e-tjänsten eller appen kan få sin skatteåterbäring redan i april. Pengarna betalas då ut mellan den 7 och 9 april. Viktigt är att anmäla sitt konto till Skatteverket.

– Den som bara ska godkänna sina förifyllda uppgifter och gör det senast den 30 mars kan få återbäringen redan i april. Men det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter i deklarationen är korrekta. Kolla också om du har rätt att göra några avdrag, till exempel med vår hjälptjänst för reseavdrag, säger Athina Karapanagiotidou, deklarationsexpert på Skatteverket.

För att få en automatisk utbetalning av skatteåterbäringen behöver ett bankkonto vara anmält till Skatteverket. Om det inte redan finns, kan det anmälas samtidigt som deklarationen görs.

Den som har ändringar eller tillägg i sin deklaration eller deklarerar på papper, får i de flesta fall sin skatteåterbäring i juni. Undantag är de deklarationer som Skatteverket behöver granska närmare. Då betalas skatteåterbäringen ut när granskningen är klar.

Källa: Pressmeddelande från Skatteverket

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *