Nyheter

19-årig man dömd för mord

Nyheter Jönköpings tingsrätt har i dag dömt en 19-årig man för att uppsåtligen ha dödat en 23-årig man i Gislaved i september förra året. Gärningen rubriceras som mord och mannen döms till fängelse i tio år.

Den 19-årige mannen döms för att ha orsakat 23-åringens död genom att han huggit en kniv i ryggen på denne. Den 19-årige mannen var också åtalad för mordförsök på en annan målsägande vid samma tillfälle, men enligt tingsrätten är det inte bevisat att han hade uppsåt att döda den målsäganden. Han döms i stället för grov misshandel genom att han knivskurit den målsäganden i armen.

Den 19-årige mannen ska betala skadestånd till den avlidne 23-åringens föräldrar och till den man som knivskars i armen.

Vid bedömningen av fängelsestraffets längd har tingsrätten tagit hänsyn till att den dömde mannen var 19 år vid tidpunkten för brottet. Hade han varit 21 år eller äldre hade fängelsestraffet blivit betydligt längre.

En 21-årig man var åtalad för att ha begått mordet tillsammans och i samförstånd med 19-åringen alternativt för medhjälp till mord. Tingsrätten har kommit fram till att det inte är bevisat att 21-åringen haft en sådan del i gärningen att han ska dömas för mord eller medhjälp till mord. Han har därför frikänts från åtalet. 21-åringen döms däremot för ofredande mot en annan målsägande.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *