Lagan

Får miljardorder

Lagan Lagans Byggnads AB söder om Värnamo har fått en jätteorder.

Det är Biltema som fortsätter sin expansion med att bygga ytterligare sex nya varuhus i Sverige. Ordern är värd drygt en miljard kronor.

Biltema expanderar ytterligare och storsatsar på fysiska varuhus i Sverige. Uppdraget för byggnation av sex nya varuhus har gått till Lagans Byggnads AB med huvudkontor i Småland.

– På Biltema kräver vi alltid högsta kvalitet. Det klarar inte byggjättarna. Därför har vi valt Lagans Byggnads som har ett fantastiskt hantverkskunnande och en mycket kunnig och engagerad organisation, säger Daniel Wellbro, chef för Biltemas bygg- och fastighetsbolag.

Lagans Byggnads AB har hittills uppfört närmare 25 Biltema-varuhus under åren, från Lund i söder till Bollnäs i norr, samt Charlottenberg i väster till Visby i öster.

– Vi är verkligen stolta över att Biltema valt att fortsätta samarbetet med oss. Det är en kunnig och engagerad beställare med en ambition att ständigt utveckla sina varuhus. De har höga krav på kvalitén i alla delar och ett genuint miljötänk, till exempel bergvärme med frikyla i samtliga varuhus, säger Lars Johannesson, vd och ägare till Lagans Byggnads AB.

– Nu har vi fått förtroendet att bygga ytterligare sex varuhus. Ett uppdrag som är värt drygt 1 miljard kronor. Ett stort och spännande uppdrag för oss som medelstort byggbolag men som vi vet att vi klarar med den flexibilitet och kompetens vi har. Och så förstås det vi kallar Lagans-andan, alla hjälper varandra och månar om kunden, säger Lars Johannesson.

Byggnation av varuhusen sker under 2018–2019 på följande orter: Stockholm; Bredden samt Haninge, Avesta, Nässjö, Falköping och Lidköping.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *