Insändare

KD-seniorer i länet om ensamhet

Insändare KD-seniorer tycker till.

Tänk på att bryta ensamheten för oss äldre i dessa tider.

Många äldre upplever karantän och ensamhet mycket påfrestande. Hur länge ska detta hålla på är det många som tänker. Samhället är så mycket mer än det offentliga (alltså stat, region, kommuner och näringslivet.) För oss Kristdemokrater är civilsamhället, det tredje benet i samhället, också en av samhällets grundbultar – familjen, ideella organisationer, byalag, idrotten med flera. Genom sitt arbete upprätthåller de demokratiska traditioner, liksom kunskap om förenings- och mötesfrihet och opinionsbildning.

Tack vare ideella organisationer som är en mycket viktig resurs kan vi som är i karantän få den hjälp i vardagen som vi så väl behöver. När en kris som denna inträffar så måste vi alla vara solidariska och ta vårt ansvar.

Att det finns ett starkt civilsamhälle har Kristdemokraterna framhållit under många år och nu i kristider framkommer det med all tydlighet hur viktigt detta är.

Många kommer med egna initiativ för att på olika sätt hjälpa oss som är 70 +. Många äldre upplever ensamhet och då bryts isoleringen när volontärer ställer upp för oss äldre med att handla hämta medicin eller andra ärende.
Tack alla som ställer upp för oss äldre det är guld värt!

För oss är civilsamhället en av samhällets grundbultar – familjen, ideella organisationer det ska vi vara rädda om.

KD seniorer Jönköpings län
Åke Lundgren, ordförande
Staffan Bäckelid, vice ordförande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *