Hillerstorp

Thule bygger ut

Hillerstorp Thule Group påbörjar en betydande expansion av verksamheten i Hillerstorp och planerna presenterades i dag.

Magnus Welander. Pressbild

Nya byggnader och anläggningar kommer att uppföras för att göra plats för ett utvidgat globalt utvecklings- och testcenter. Samtidigt utökas produktionsanläggingen för takräcken. Investeringen uppgår till 100 miljoner kronor och kommer att vara slutförd våren 2021.

Thule Group grundades i Hillerstorp 1942. Idag är företagets anläggning på orten fortfarande ett betydande nav i verksamheten. Majoriteten av den globala produktutvecklingen och företagets globala testcenter finns här, såväl som produktion av takräcken för hela världen.

– Vi har under de senaste två åren investerat drygt 100 miljoner kronor i effektiv och modern produktion av en helt ny generation takräcken här i Hillerstorp. Nu investerar vi lika mycket till med en expansion i vår världsledande produktutveckling. Vi får en optimerad arbetsmiljö för utökad personalstyrka inom design, konstruktion och prototypverksamhet, samt en expansion av vårt avancerade globala testcenter. Samtidigt ger de nya byggnaderna oss möjligheten att förbättra material- och godsflöden för tillverkningen, säger Magnus Welander, vd och koncern- chef i Thule Group.

Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta för testcenter, prototyp- och verktygsavdelning, samt ytterligare drygt 3 000kvadratmeter för en parkliknande testbana för produkter inom produktkategorin Active with Kids.

Idag omfattar verksamheten i Hillerstorp närmare 400 medarbetare. Den globala produkt- utvecklingen och testcentret sysselsätter idag cirka 150 ingenjörer, varav drygt 20 nyanställningar har gjorts enbart under det senaste året. Thule Groups fortsatta expansion på orten kommer att innebära ytterligare nyanställningar inom flera yrkesroller.

Thule expanderar i Hillerstorp

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *