Gislaved

Vann 2,3 miljoner

Gislaved I samband med onsdagens lottodragning fick Jönköpings län sin sjunde miljonvinst för året.  

En av de tre raderna med sju rätt på Lotto 1, var nämligen inlämnad av en man från Gislaved. Hans systemspel för 58 kronor lämnades in på nätet och gav en total vinstsumma på 2 358 164 kronor.

Det har varit en framgångsrik start på året när det gäller Jönköpings län och miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter. Det startade i januari med ett andelsspel på Eurojackpot som gav fem Jönköpingsvinnare nästan 28 miljoner kronor var.

I februari kvitterade en lottospelare ut en rund miljon och på onsdagen fick mars månad sin första miljonvinnare från länet. En systemspelare på nätet, från Gislaved, prickade in sju rätt och fick betalt därefter. De sju rätta numren gav hela 2 339 775 kronor, trots att tre lottovinnare i landet hade samma sju inprickade nummer. Anledningen stavas jackpot och i den potten låg det sex miljoner kronor.

Vinnaren från Gislaved kvitterade med sitt systemspel ut ytterligare 18 389 kronor i undervinster, vilket gjorde att totala vinstsumman landade på 2 358 164 riksdaler.

• Jätteglad pensionär
Vinnaren har sökts sedan dragningen i onsdags och sent på lördagskvällen fick Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, kontakt med mannen som numera är mer än en glad pensionär.

– Jag har spelat Lotto sedan 1980-talet och då haft ett par enkelrader som sedan följt med i alla år. Men ibland lämnar jag även in ett system med åtta lottnummer och joker som kostar 58 kronor. I onsdags fick jag en känsla för att lämna in systemet och det ångrar man verkligen inte.

–  När jag gick in för att rätta kändes det först som att något var fel. Kunde det verkligen stämma? Jag rättade igen och såg då att sju rätt gav över 2,3 miljoner kronor. Ännu en gång kändes det som mycket pengar eftersom de var tre vinnare med sju rätt.

–  Men när pengarna väl satt på kontot förstod jag att vinsten verkligen var på riktigt. Det svåra är ju ändå att i all glädje försöka landa i miljonvinsten, som bara mina nära och kära vet om. Men med tiden kommer det inte vara några problem. Haha.

• 143 miljoner till länet
Efter att den nyblivne miljonvinnaren fått lite mer information om sin skattefria vinst, berättade han om sina första planer för vinstpengarna.

– Nu ska jag betala av lite lån och bygga ekonomi för framtiden. Att vara pensionär och få de här pengarna gör att livet helt enkelt blir bättre varje dag. Sedan får vi se vad man hittar på när pandemin är över.

Pierre Jonsson summerade miljonvinsten och Jönköpings läns framgångar första kvartalet 2021.

– Vad ska man säga om våra vinnare från Jönköpings län? Totalt har de sju vinnarna kammat hem hela 143 281 794 kronor. Fördelar man det enorma vinstbeloppet på länets sju vinnare blir vinstsnittet hela 20,4 miljoner kronor.

– Huskvarna, Jönköping, Värnamo och nu Gislaved, där har ni vinstorterna. Fokuset nu ligger självklart på onsdagens lottomiljonär, som spädde på den goda utdelningen med 18 extra tusenlappar i och med sitt systemspel. Härligt med en glad pensionär som nu är jätteglad.

– Känslan just nu är inte frågan om, utan mer när, Jönköping får en ny länsmiljonär. Ett nytt kvartal står för dörren och det ska bli spännande att se hur det gått för det framgångsrika länet när kvartal två summeras, avslutar Pierre Jonsson.

Miljonvinnaren från Gislaved önskar vara anonym.

Rätt rad lotto 1, 24 mars 2021: 4–5–17–18–22–27–32

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *