Frimärke

Postnord lanserar portokoder

Frimärke Nu lanseras ett nytt sätt att köpa porto. Portokoder är en sifferkod som köps på nätet och fungerar på liknande sätt som det fysiska frimärket.

Pressbild

Den nya tjänsten innebär att man nu enkelt kan skriva en kod på ett brev och sedan lägga det på brevlådan.

Frågan man ställer sig om det här är dödsstöten mot frimärkssamlandet. Det kan vara ett en liten stöt men denna hobby lever säkert vidare.

– I takt med att Sveriges befolkning använder fler digitala tjänster lanserar nu Postnord ett nytt alternativ genom att erbjuda kunder att köpa porto på nätet. Portokoder gör det ännu enklare och smidigare att skicka brev, både inrikes och utrikes. Framför allt ser vi att portokoder kan bli en bra lösning när man har behov av att posta ett brev spontant eller på språng. Du kan enkelt köpa din portokod på nätet från en dator eller mobil, skriva koden på brevet och lägga det direkt på brevlådan, säger Elisabeth Hansson, chef för Postnords brev, reklam och tidningsaffär.

Portokoden är en enkel kod som består av siffror och bokstäver vilken skrivs på brevet ovanför adressen, där man vanligen placerar ett frimärke. Att posta ett brev med en portokod sker precis som vanligt i en av Postnords 21 700 brevlådor eller genom att lämna in det hos ett postombud.

• Tio år i Danmark
– Den här tjänsten är helt ny i Sverige för både konsumenter och för vår svenska verksamhet, men vi har såklart sneglat en hel del på den danska marknaden vid utvecklingen av portokoder, där en liknande tjänst funnits i tio år, säger Elisabeth Hansson.

Man startar nu och ser fram emot att få återkoppling på den nya tjänsten så att man kan utveckla och förfina den till sin kunder som ett alternativt och smidigt sätt att frankera sina brev på.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *