Ekonomi

Jönköpingsbo vann 10 miljoner kronor på Joker ─ uppfyller dröm

Ekonomi Onsdagens dragning på Lotto och Joker gav en spelad rad alla rätt på Joker och en utdelning på tio miljoner kronor. Mångmiljonvinsten gick till en man i 50-årsåldern från Jönköping, som nu kan sluta jobba tack vare hans spel för 28 kronor. ─ Jag har drömt om detta i 30 år, nu kan jag äntligen uppfylla min dröm, sa den överlyckliga vinnaren när han gratulerades av Svenska Spel Tur.

Det var efter en hundpromenad på nyårsafton som mannen rättade sitt spel på Lotto och Joker från kvällen innan. Då såg han att hans slumpade nummer för 28 kronor inlämnade på Svenska Spel Turs hemsida prickat in alla rätt på Joker. Men det var först när han ringde till Svenska Spel Turs kundtjänst som han förstod att han vunnit tio miljoner kronor.

─ Jag blev alldeles paff när jag rättade och såg att alla nummer stämde. Jag trodde först att han på kundtjänst ljög när han sa vinstsumman, sa mannen och fortsatte;

─ Det var jäkligt overkligt. Det här förändrar ju livet, sa den glatt överraskade och chockade mannen när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Mångmiljonvinsten uppfyller drömmar

Mannen har i 30 års tid sagt att han kommer säga upp sig, så fort han har ekonomiska möjligheter att sluta jobba. Med tio miljoner kronor extra på kontot kommer drömmen nu bli sann.

─ Jag tänker inte jobba en timma till. Nu har jag gjort mitt, nu ska jag bara njuta av livet. Det känns makalöst.

Med den nyfunna tiden hoppas mannen kunna ägna mer tid åt sina intressen – resor och motorcyklar. Han och hans fru planerar också att köpa en ny bil, betala av lån och ge en del till sina barn.

─ Det här betyder allt för mig och mina närmsta. Nu kommer jag förhoppningsvis kunna lämna efter mig en slant så att barnen får det bra. Sedan hoppas vi på att kunna resa snart igen och bara ta dagen som den kommer.

Firande och bankmöte

Nu kommer mannen bokas in för ett bankmöte där han också får ekonomisk och juridisk rådgivning. Det är en del i Svenska Spel Turs spelansvar för att han ska landa så bra som möjligt i sin nya tillvaro som mångmiljonär.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin drogs med i mannens glädje över vinsten.

─ Det var en otroligt lättad, chockad och lycklig man som fick avsluta det gamla och börja det nya året som nybliven mångmiljonär. Det är fantastiskt roligt när vinster går till att uppfylla drömmar och ger ett härligare liv. Jag förstår att mannen har mycket att landa i, det är smått otroligt att 28 spelade kronor kan bli hela tio miljoner kronor, avslutar Natalie Wallin.

Jönköpings sista miljonvinnare för 2020 önskar vara anonym.

Källa: Pressmeddelande från Svenska spel

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *