Debatt

Vi måste ta Corona på allvar även i Gnosjö kommun

Debatt Det menar socialdemokratiska företrädare i Gnosjöregionen. Läs deras debattartikel nedan.

Vi måste ta Corona på allvar även i Gnosjö kommun

Trygg och säker vård och omsorg borde vara av högsta prioritet också i Gnosjö kommun.
Alla som kan borde naturligtvis vaccinera sig mot covid-19. Enligt Folkhälsomyndighetens särskilda rekommendationer ska vuxna som inte vaccinerat sig ”vara extra noga med att skydda sig själv och andra mot att bli smittade.” Detta gäller även om man inte har symtom. Vidare ska ”särskild hänsyn tas till personer i riskgrupper och de som är över 70 år.” Därför ter det sig för alla som arbetar inom kommunens äldreomsorg och har vaccinerat sig ytterst oansvarigt av arbetsledningen och de ansvarige att inte vidta alla tillgängliga åtgärder för att skydda våra äldre. En övervägande majoritet som arbetar inom yrket anser att folkhälsomyndighetens rekommendationer ska följas och att endast vaccinerad personal ska tillåtas vårda de sköraste brukarna.

Att inte ta på allvar den oro som de anhöriga och personal känner i samband med covid-19 och ovaccinerade arbetstagare är oacceptabelt. Med tanke på, inte bara att brukarnas säkerhet äventyras, utan också den psykosociala press och stress som arbetstagarna känner med tanke på smittrisken anser vi att arbetsgivaren tillfälligt måste omplacera/förflytta ovaccinerad vårdpersonal till annan arbetsplats eller till andra arbetsuppgifter i avvaktan på att covid-pandemin klingar av.

Vidare anser vi att även de fackliga företrädarna måste lyssna på oss och ta på allvar den oro och rädsla som sprider sig, på våra arbetsplatser inom kommunens omsorg, i takt med uppkomsten av nya covid-mutationer.

Förövrigt så tycker vi att det är ansvarslöst av Gnosjö kommun att inte kräva vaccinpass av deltagarna nu när kommunen bjuder julbord för oss anställda.

Kari Parman (S) Gnosjö
Marleen Lorenzen (S) Hillerstorp
Maria Johansson (S) Kulltorp
Christoffer Areskog (S) Gnosjö
Micael Larsson (S) Hillerstorp
Pentti Pietilä (S) Gnosjö

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *