Debatt

Moderaterna debatterar HBTQ-rörelsen

Debatt Moderaterna i Värnamo har skickat in en debattartikel där man belyser HBTQ-frågan

Dags att flagga för en mänsklig tillväxtkommun

Värnamo kommun har en uttalad vision som är att vi ska vara en mänsklig tillväxtkommun” ”med 40000 invånare år 2035. Denna vision innebär att kommunen kommer få fler skattebetalare, fler skolbarn och fler äldre som är i behov av omvårdnad.

Att Värnamo kommun år 2035 kommer att ha 40 000 invånare innebär också att vi kommer få flera nya HBTQ-personer (homosexuella, bisexuella, transsexuella och queer) som väljer att bygga sina liv hos oss. Sedan  slutet  av  70-talet  har  regnbågsflaggan  varit  en  stark  symbol  för  HBTQ-rörelsen.

Regnbågsflaggan  representerar  mångfald  och  stolthet  hos  HBTQ-personer  men  även  för respekt, medmänsklighet och tolerans. Att leda en mänsklig tillväxtkommun innebär enligt oss att man växer tillsammans med sina invånare,  att  man  har  ett  tolerant  och  medmänskligt  klimat  samt  respekt  och  stolthet gentemot sina kommuninvånare.

Under en vecka varje år arrangeras Jönköping Qom ut, en vecka som syftar till att samtala kring frågor rörande HBTQ-personer och som avslutas med en regnbågsparad. Jönköping Qom ut är ett initiativ som till viss del syns i hela regionen under festivalveckan genom enstaka regnbågsflaggor syns runt om i regionen.

Vi anser att Värnamo kommun i större utsträckning borde ansluta sig till arrangemanget mer aktivt genom att kommunala verksamheter i hela kommunen flaggar med regnbågsflaggan under denna vecka.

När  Värnamo  kommun  år  2035  nått  sin  vision  om  40000  invånare  i  vår  mänskliga tillväxtkommun kommer vi ha fler skattebetalare, fler skolbarn och fler äldre i behov av omvårdnad. Det är då viktigt att alla dessa nya invånare vet att Värnamo kommun är en plats präglad av respekt, medmänsklighet och tolerans.

Då regnbågsflaggan är en symbol för detta och ett viktigt ställningstagande för alla människors lika värde vill vi se flaggan vaja på fler platser i kommunen under veckan som Jönköping Qom ut arrangeras!

Moderaterna i Värnamo kommun”

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *