Debatt

Europa behöver mer demokrati och samarbete

Debatt Fredrik Johansson, IF Metall, lämnar sin insändare inför EU-valet

Den 9 maj firar vi Europadagen och fredsprojektet EU. Det som började som en kol- och stålunion har utvecklats till ett bredare samarbete, något som gynnar industrin och vår gemensamma välfärd. Tack vare bättre handelsmöjligheter skapas jobb och exportinkomster som finansierar vård, skola och omsorg.

Men detta framgångsrika samarbete hotas nu av antidemokratiska, högerextrema krafter som vill få ökat inflytande i EU. De står för inskränkthet och slutenhet i en tid då vi behöver samarbete och utveckling. Och varje gång de får makten monterar de ned våra mänskliga och fackliga rättigheter.

Därför måste vi demokrater använda vår rösträtt i Europaparlamentsvalet den 26 maj. Europa behöver mer demokrati – inte mindre. Rösta för ett demokratiskt Europa!

Fredrik Johansson
IF Metall Västbo-Östbo

Taggar

Dela


1 reaktion på Europa behöver mer demokrati och samarbete

Tycker fackförbund lägger sig i en massa skit som dom inte har att göra med dom borde jobba mer med arbetsmiljö och bättre kollektivavtal och jobba för bättre arbetstider än att skriva sån här smörja och försöka påverka folk vad dom ska rösta på jag skulle vilja att alla som är fack medlemmar borde går ur If Metall när dom håller på med en massa skit så slutar dom nog med såna här dumheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *