Blåljus

Vägrade stanna – kraschade och fick föras till sjukhus

Blåljus I samband med en biljakt mellan Barnarp och Tenhult i Jönköpings kommun fördes en bilförare till sjukhus med okända skador.

En polispatrull skulle strax innan klockan 22 under fredagskvällen stoppa och kontrollera en bilist på länsväg 842 i Barnarp men bilisten vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polispatrullen som åkte efter.

Under färden ska bilisten ha kommit upp i hastigheter runt 160 kilometer i timmen. Flera polispatruller involverades i ärendet. Vid klockan 22:15 tog färden stopp på Centrumvägen i Tenhult genom ett plåtstopp, alltså att polisbilen användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd. Den flyende bilen hamnade i en trädgård.

Ambulans kallades till platsen. I bilen befann sig endast föraren, en man i 20-årsåldern. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador i samband med händelsen. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Källa: Polisen.se

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *