Blåljus

Väderkaoset: Skickar ut bandvagnar på E4

Blåljus Det råder extremt besvärligt väglag just nu i Jönköpings län. På E4 mellan Gränna och Huskvarna har nu räddningstjänsten beslutat att skicka ut bandvagnar för att undsätta de som sitter fast i köer.

Under eftermiddagen och kvällen har det rått stora problem på E4 i Jönköpings kommun mellan Huskvarna och Gränna. Detta beroende på det kraftiga snöfallet som resulterat i moddigt väglag.

Under kvällen meddelade räddningstjänsten att man är på väg med flertalet enheter, bland annat bandvagnar och fyrhjulingar för att undsätta personer som är fast i köbildningen.

Avsikten med insatsen är att ”få loss proppen” på E4an samt säkerställa vätska, värme och eventuell sjukvård till dem som sitter fast.

Trafikverket gick under kvällen ut på sin hemsida och varnade för att ge sig ut i trafiken i Jönköpings län och vid 22.40-tiden hade man ingen prognos för när vägen mellan Gränna och Huskvarna skulle kunna öppnas helt igen.

Under kvällen rapporterade Trafikverket också om en olycka p E4 genom Jönköping som har stor påverkan på trafiken. I en olycka som kom in runt 22.30-tiden meddelar man att det är mycket stor påverkan på väg 132 mellan Huskvarna och Aneby då flera fordon ska vara inblandade i en olycka där. Räddningstjänsten har uppdaterat med att det handlar om en personbil och lastbil som frontalkrockat och två personer ska vara drabbade i olyckan. Skadeläge på dessa framgår inte .

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *