Blåljus

Tvingade in ungdom i bil – tre anhållna

Blåljus Tre personer sitter anhållna misstänkta för olaga frihetsberövande efter att ha tvingat in en kille i en bil och sedan försökt hota honom.

Genrebild: David Alin

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Vid halv tolv-tiden larmades polis till en adress i Jönköping med anledning av att tre okända personer ska ha försökt ta sig in i en bostad. När polis anlänt till platsen fanns samtliga tre personer kvar i närheten. Polis påbörjade informationsinhämtning och då visade det sig att målsägande, en kille i övre tonåren, ska ha blivit intvingad i en bil mot sin vilja samt blivit verbalt hotad. På grund av detta greps samtliga tre män misstänkta för olaga frihetsberövande. En man är i 35-årsåldern och de övriga två är i 20-årsåldern. Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen. Under lördagsmorgonen har alla tre män också anhållits av en åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för olaga frihetsberövande. Ärendet är därmed åklagarlett och frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren.

Vid fyratiden larmades polis till en fastighet i Jönköping med anledning av ett bråk. Efter att polis anlänt greps en man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, ska ha kontrollerats på plats av ambulans men ska ej ha behövt följa med till sjukhus.

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *