Blåljus

Polisen tog rånare

Blåljus Polisen sammanfattar natten med händelser på Höglandet.

08.04 Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.18 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 31 i Korsberga blev föraren misstänkt för rattfylleri. En man i 35-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri. Mannens körkort omhändertogs av polisen och det kommer att sändas till körkortsmyndigheten för beslut.

01.40 Samtal till polisen från en man som uppgav att han blivit rånad på Rådhusgatan i Nässjö. Den drabbade är en man i 25-årsåldern och han sa att han stått och samtalat med två okända män i 20-årsåldern när en av dem plötsligt slet av honom ett guldhalsband. Därefter sprang de båda okända från platsen.

Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om rån och därefter påbörjade polisen spaningar i området. Polisen hade fått bra signalement av den drabbade och två personer kunde misstänkas med anledning av signalementet. Under spaningarna träffade en polispatrull på de båda misstänkta, ungefär en kilometer från brottsplatsen. Polispatrullen grep de båda som misstänkta för rån och i anslutning till de båda anträffades det stulna guldhalsbandet, som togs i beslag. De båda gripna fördes till polisstationen där de förhördes och därefter anhölls de av åklagare strax efter klockan 04.00, på sannolika skäl misstänkta för rån. Båda två är också misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk och har med anledning av det fått genomgå provtagning.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *