Blåljus

Pappan körde in i bil där hustrun och barnen satt

Blåljus En 35-årig man från Jönköping åtalas nu för misshandel och rattfylleri

Vid ett bråk på en parkering på Dalvik i Jönköping den 28 juni tog en 35-årig man ett nacksving på sin hustru. Innan han lämnade platsen körde han in i hustruns bil där parets båda barn satt. Nu åtalas mannen för misshandel och grovt rattfylleri.

Paret hade separerat och mannen hade av någon anledning blivit arg och enligt kvinnan tagit med sig parets båda barn i en bil trots att han var påverkad av alkohol. Hon kom överens om att möta upp maken på en parkering i Dalviks centrum.

På parkeringen ska det ha blivit bråk och mannen ska då ha tagit ett nacksving på hustrun så att hon hamnar på marken. Hon tar sig loss och hon och barnen springer över till hennes bil. Mannen ska då enligt kvinnan och flera vittnen ha satt sig i sin bil och sedan i ganska hög fart ha kört in i bakdelen på hustruns bil. Sedan kör han i hög hastighet från platsen.

Vid parkeringen uppe vid Hallbystugan påträffar en polispatrull den misstänkta bilen. Föraren är den misstänkte och han säger till en av polismännen att han kommer att samarbeta. Enligt polismannen luktar han kraftigt av alkohol.

På frågan om han har något farligt i bilen svarar mannen att han har ett oladdat hagelgevär i baksätet.

Mannen åtalas nu misstänkt för misshandel, försök till misshandel och grovt rattfylleri. Mannen har i förhör förnekat att han misshandlat kvinnan. Han har också hävdat att det var hustrun som backat in i hans bil.

Varken barnen eller hustrun ska ha ådragit sig några allvarligare fysiska skador efter händelsen.

Källa; SVT Jönköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *