Blåljus

Natten till onsdagen

Blåljus Polisen sammanfattar natten med händelser i Jönköping.

07.16 Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, ingen har omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.32 Samtal kom till polisen om pågående inbrott i en salong i stadsdelen Väster City i Jönköping. En person hade setts röra sig i lokalen på ett misstänkt sätt efter att ljudet av glaskross hade hörts i området. Första polispatrullen som kom till platsen kunde se att någon var kvar i lokalen. Ytterligare poliser anlände till platsen och mannen greps efter han på order av poliserna hade kommit ut självmant genom ett fönster. Det visade sig vara en man i 25-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Förhöret har fördröjts på grund av kraftig berusning och mannen är i skrivande stund forfarande gripen. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott. Ett vaktbolag täckte för ett krossat fönster efter insatsen. Det är inte känt om det saknas något från salongen.

02.32 Polisen kallades till Västra Storgatan i Jönköping med anledning av misshandel. Framme på platsen visade det sig att en man i 20-årsåldern hade blivit misshandlad genom slag i ansiktet. Han fick åka med polisen till  sjukhus. Polisen träffade också en annan man, i 25-årsåldern, som ska ha varit i bråk med 20-åringen. Han anmälde då att han blivit misshandlad, av 20-åringen. Polisen har alltså påbörjat två utredningar om misshandel. 20-åringen hade skador på näsan.

02.52 I samband med att polisen arbetade med ärendet ovan på Västra Storgatan träffade en polispatrull på två män i Hamnparken. Båda två verkade påverkade av droger och fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkoikabrott genom eget bruk. Båda är män i 25- respektive 30-årsåldern. De frigavs efter förhör.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *