Blåljus

Under natten: Stoppade inbrottstjuvar och bilbrand

Blåljus Länspolisen summerar en intensiv natt.

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre har gripits för brott, ingen har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

Strax efter midnatt fick polisen samtal om personer som uppträdde misstänkt i närheten av en bostad i stadsdelen Petersberg i Huskvarna. Inringare berättade att de misstänkta personerna lämnade platsen i en viss bil. Den bilen stoppade polisen efter några minuters spaning. I bilen anträffades tre män i 20-årsåldern. Vid en husrannsakan i bilen anträffades bland annat en kofot. Polisen påbörjade en utredning om förberedelse till stöld och de tre männen greps. Alla tre blev vid 05-tiden anhållna av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för försök till stöld.

I samband med att polisen genomförde en kontroll i Torsvik strax innan ett-tiden anträffades och kontrollerades två män i 20- respektive 30-årsåldern. De uppfattades båda två som drogpåverkade och därför blev de misstänkta för ringa narkotikabrott.

02.37 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Bottnaryd. Det visade sig vara en bil som brann. Bilen stod intill en husvägg och ett hästsläp och dit spred sig branden. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand och skadegörelse. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *