Blåljus

Under natten: Man rånad av tre personer

Blåljus Polisen sammanfattar en händelserik natt i Jönköping.

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 35-tal ärenden som rör Jönköpings län. Tre personer har gripits och en person har omhändertagits för påverkan av narkotika.

Inbrottsförsök avbröts i Jönköping

Vid 23-tiden upptäcker en privatperson att två maskerade personer försöker bryta sig in i en bostad på Kungsgatan i Jönköping. De avbröt inbrottsförsöket när de insåg att de var upptäckta. Lägenheten är nu avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

Polisen gjorde en viss inre spaning och kunde därefter göra en kontroll på ett påträffat fordon Huskvarna. I bilen fanns tre personer samt yxor, hammare och en kniv.

Föraren av de misstänkta tjuvarna bil är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt narkotikabrott innehav.

De andra två männen är gripna för försök till grov stöld genom inbrott.

Polisen riktar ett särskilt tack till allmänheten som i detta fall med sina iakttagelser kunde hjälpa oss att framgångsrikt verka för ett tryggare samhälle.

Personrån i Jönköping

Strax efter halv två-tiden kallades polisen till Dag hammarskölds plats i Jönköping. En man i 35-årsåldern hade blivit rånad av tre maskerade gärningsmän som hotade med ett tillhygge. Målsäganden skadades inte fysiskt men blev av med pengar och personliga tillhörigheter som klocka och smycken.

Polisen skrev en anmälan om rån. Det finns ännu ingen frihetsberövad.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *