Blåljus

Under natten: Man nerslagen och rånad

Blåljus Länspolisen summerar en händelserik natt.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Åtta personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Strax efter 22-tiden larmades polis larmades till området Öxnehaga, Jönköping, med anledning av en misshandel. Målsägande, en man i 35-årsåldern, hade varit ute och motionerat när en okänd gärningsperson dykt upp och utdelat ett slag mot målsägande som därefter fallit till marken. Den drabbade mannen fördes med ambulans till sjukhuset för omplåstring. Han ska också ha blivit bestulen på sin mobiltelefon i samband med händelsen. En anmälan om misshandel har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Strax efter ettiden larmades polis till en adress i Råslätt, Jönköping, med anledning av bråk på platsen och skadegörelse mot en personbil. När polis anlänt till platsen visade det sig att en man ska ha blivit jagad av en annan man med ett tillhygge. Den misstänkte mannen, i 65-årsåldern, greps av polis. Han har under tidiga morgonen därefter anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för grovt olaga hot. Även en anmälan om skadegörelse har upprättats. Mannen som blev jagad ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, två viltolyckor utan personskador (rådjur) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *