Blåljus

Under natten: Inbrott på åkeri

Blåljus En åkeristöld sammanfattar länspolisens nattarbete.

Polisen har hittills det här dygnet hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåvekan/rattfylleri.

Strax innan ettiden inkom ett SOS-larm till polisen om en trafikolycka på riksväg 30 i Vaggeryd, söder om avfart 91. Det visade sig vara ett lastbilssläp som vält vilket förorsakade stopp i båda körriktningarna. Inga personskador noteras och polisen misstänker inget brott.

Strax efter halv sex-tiden fick polisen samtal från en anställd person på ett åkeri i Smålandsstenar. Inringaren ville anmäla att ett inbrott hade skett. Någon har efter klockan 22 igår onsdag tagit sig in på företagets område och brutit upp en dörr till företagslokalerna. Därinne har gärningspersonen/-erna kommit över bilnycklar. En av företagets lastbilar har startats och använts för att forcera en grind och därefter har en vit Volvo tung lastbil med släp stulits. De stulna fordonen är efterlysta. Polisen utreder händelsen som stöld genom inbrott. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

Polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten om händelsen. Den som vet något eller har gjort iakttagelser i Smålandsstenar under natten ombeds att kontakta polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *