Blåljus

Under natten: Gruppboende i lågor

Blåljus Länspolisen har haft en intensiv torsdagsnatt.

Genrebild: David Alin

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.


Brand i gruppboende

Strax innan 22-tiden larmades  polis och räddningstjänst till ett gruppboende på Drottninggatan i Huskvarna med anledning av en konstaterad brand.

En boende fördes till sjukhus med rökskador. En direkt drabbad lägenhet men rök spred sig till lägenheten ovanför samt i korridorer.

Med syfte att utreda brandorsaken under fredagen har en förundersökning öppnats om allmänfarlig vårdslöshet med fastighetsägaren som misstänkt och den boende som målsägare. En tidig teori är att brandorsaken är ett elfel i ett kylskåp.

Tills den tekniska undersökningen av brandplatsen är klar gäller att lägenheten är avspärrad.


Kraftig kollision på riksväg 40

Strax innan 06-tiden larmades polis och räddningstjänst till en trafikolycka på riksväg 40/länsväg 185 i Bottnaryd. Två bilar hade kraftfullt kolliderat och efteråt åkt ner i ett dike. Den ena bilen var skadad i fronten och den andra i sidan.

I bilarna fanns enbart två förare som bägge fördes, vakna och talbara, till sjukhus med initialt misstänkta frakturer.

Fyra viltolyckor har inträffat under morgontimmarna och just viltolyckor kommer att uppmärksammas lite extra under kommande vecka då polisen har en nationell vecka med fokus på viltolyckor.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *