Blåljus

Natt till söndag – mordförsök

Blåljus Sårskadad man i Gislaved – kan vara mordförsök –  med flera händelser.

07.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex har fått följa med för provtagning/förhör på grund av misstanke om påverkan.

00.15 Vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 27 i Rydaholm uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 60-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. I samband med utredning uppstod flera misstankar, brott mot knivlagen och grov olovlig körning. På grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet togs bilen i beslag.

00.34 Vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 846 i Barnarp uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. På grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet togs bilen i beslag.

00.43 SOS-larm till polisen om att en person skulle vara skadad i på Henjavägen i Gislaved. Polisen kom till platsen fem minuter efter larmet och anträffade en allvarligt sårskadad man i 45-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord. Strax före klockan 03 anträffade polisen en man som misstänktes för brottet och han hämtades till förhör och fördes till polisstationen där han förhördes och senare anhölls av åklagare, som nu leder förundersökningen. Mannen är i 35-årsåldern och hans skadeläge uppges vara stabilt.

Polisen har under natten arbetet med att hålla förhör med grannar och säkra bevisning i olika former. Lägenheten där den drabbade anträffades är avspärrad och där kommer en kriminalteknisk undersökning att genomföras. Även en annan lägenhet, där den misstänkte anträffades är avspärrad och även där kommer en kriminalteknsik undersökning att genomföras.

Polisen har tagit flera föremål i beslag för vidare undersökning.

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *