Blåljus

I natt: Personrån och cafébrand

Blåljus Länspolisen rapporterar om en dramatisk natt.

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral Öst hanterat 23 ärenden som rör Jönköpingss län. Två personer har gripits misstänkta för stöld och tre personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller med anledning av handräckning.

Strax innan 22-tiden larmades polisen till Södergatan i Gislaved med anledning av ett rån. En man i 20-årsåldern blev hotad med ett vasst föremål av en person som uppmanade honom att överföra pengar via tjänsten Swish. När målsägande inte kunde göra detta uppmanade gärningspersonen honom att be någon annan att swisha, men ångrade sig och sprang från platsen. Gärningspersonen tog med sig en tygkasse med matvaror som tillhörde målsäganden. Händelsen utreds som rån. Polisen har sökt efter gärningspersonen men utan resultat. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett, hört eller på annat sätt har uppgifter att lämna om rånet.

Strax innan 04-tiden stannade och kontrollerade en polispatrull en mindre lastbil på riksväg 26 vid Gislaved. I bilen färdades två män, i 20- respektive 40-årsåldern. Vid kontrollen såg polispatrullen att det låg kopparrör i bilen. Då ingen av männen hade någon förklaring till varför rören fanns i bilen fattade polispatrullen misstanke om att rören kunde vara stulna. Båda männen greps misstänkta för stöld. De fördes till polisstationen för förhör. Fordonet togs i beslag.

Klockan 04.42 larmade SOS polis, räddningstjänst och ambulans till Jönköpingsvägen i Vrigstad med anledning av en brand i ett café. Den person som upptäckte branden försökte själv att släcka branden. Branden kunde släckas av räddningstjänsten. I nuläget är det inte känt vad som har orsakat branden. Initialt utreds branden under brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet och en brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Källa: Polisen.se

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *