Blåljus

I natt: Mordförsök och inbrott i en butik

Blåljus Polisen i Jönköpings län har haft en hektisk natt med ett 40-tal hanterade ärenden.

Här kommer ett urval av nattens händelser:

Skottlossning i Jönköping

Klockan 23.23 larmades polisen till Ekhagen i Jönköping med anledning av en misstänkt skottlossning som inträffat utomhus. Polisen kontaktades av personer som hört höga smällar i området.

Flera polispatruller åkte till platsen och en misstänkt brottsplats spärrades av. Polisen har funnit tecken på att en skottlossning har inträffat. På grund av pågående förundersökning kommer polisen i nuläget inte precisera vilka tecken det handlar om. Vid 03:45-tiden hävdes avspärrningen.

Polisen har inte påträffat någon skadad person. Polisen har pratat med flera personer som befunnit sig i närområdet för att få en bättre bild av vad som har inträffat. Polisen vill komma i kontakt med fler personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. I nuläget finns ingen misstänkt och ingen målsägande i ärendet.

Kvinna gripen misstänkt för inbrott

Strax innan halv två-tiden larmades polis larmades till en obemannad butik i Myresjö med anledning av ett inbrott. Flera personer ska ha tagit sig in i butiken och stulit gods. Sedan ska personerna lämnat platsen i en bil. Vad som stulits är inte preciserat i nuläget.

Polisen inledde en förundersökning gällande stöld genom inbrott. Den aktuella bilen påträffades senare av polis och i anslutning till bilen påträffades en kvinna som misstänks för att vara involverad i brottet. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, anhölls efter åklagarbeslut.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Källa: Polisen.se

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *