Blåljus

I natt: Misstänkt båtmotortjuv stoppad efter biljakt

Blåljus Länspolisen rapporterar om en dramatisk natt.

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har heller fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Klockan 00.42 stoppade en polispatrull en bil på Södra vägen i Skillingaryd. Polisen hann se att det låg båtmotorer i bilen, när bilföraren plötsligt kör iväg. Polispatrullen följer efter den aktuella bilen i riktning mot Skillingaryds centrum. Knappt tio mnuter senare lyckades polispatrullen återigen stoppa bilisten, den här gången mer offensivt och handfast. Han greps och belades med handfängsel. Det visade sig vara en man i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Då den gripne mannen klagade på smärta i nacken fördes han via sjukhuset för kontroll till polisstationen. Han är nu misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen med innehåll har tagits i beslag och polisen ska nu försöka utreda var båtmotorerna kan komma ifrån och om de är stulna. Polisen uppmanar båtägare i närområdet omkring Skillingaryd att kontrollera sina båtar och båtmotorer och i förekommande fall omedlebart göra polisanmälan om man har utsatts för brott.

01.49 polisen fick samtal om att inbrottslarm hade utlöst i en lokal på Tändsticksgränd i Jönköping. Vid kontroll på platsen visade det sig att en dörr var uppbruten. Polisen genomförde spaningar i närområdet och påbörjade även en utredning om stöld genom inbrott. Det är inte känt om/vad som kan ha stulits.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *