Blåljus

Mordförsök och takbrand

Blåljus Det har varit en händelserik nyårsnatt för länets poliser.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 135 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:21 Polis beordrades till en bostad i Holsbybrunn, Vetlanda, med anledning av ett bråk. En man, som är i 50-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel mot en annan man.

00:25 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Värnamo med anledning av en brand i en byggnad. Det visade sig att det brann i taket av fastigheten. Det misstänks vara en bengal som är orsaken till branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades. Ingen person skadades i samband med detta.

04:29 Polis larmades till en adress i centrala Gislaved där en man och en kvinna skulle ha blivit misshandlade med ett tillhygge. Detta ska ha inträffat inomhus. Båda personerna är i övre tonåren. Båda fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. En förundersökning gällande försök till mord inleddes. En person har gripits misstänkt för brotten. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Polisen har under kvällen och natten fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador. Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *