Blåljus

Mordförsök i Jönköping

Blåljus Polisen har gripit en man i ett industriområde söder om Barnarp, längs E4.

Ärendet tog sin början redan vid 08.40 på tisdagen i Mantorp, Mjölby kommun, i Östergötland. En bil hade stulits och på morgonen kom en gps-signal om att den skulle finnas i Mantorp. Bilen stals i Stockholms-området i slutet av veckan och anmäldes stulen på söndagen.

Gps-signalen visade sedan att bilen skulle vara i Ödeshög. Polisen åkte dit, men bilen kunde inte hittas. Flera lastbilar stoppades för att kontrollera om den stulna bilen hade transporterats iväg, men det gav inget.

10.29 Ny position inkom om att bilen skulle finnas på Stigamovägen i Jönköping. En polispatrull åkte dit.

10.43 En polispatrull fick stopp på bilen för en kontroll nära Stigamorondellen. I samband med kontrollen gasade föraren på och en polis fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Polisen klarade sig utan skador.

11.02 Det kom en ny position via gps, bilen fanns vid Transportvägen. Polisen styrde dit och där fanns den misstänkte och även bilen. Flera polispatruller hade deltagit i sökandet.

Mannen greps, misstänkt för försök till mord, grovt häleri, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning, samt märkesförfalskning. Polisen har tagit fordonet i beslag. Mannen är i 30-årsåldern.

Källa: polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *