Blåljus

Medan du sov: Polisen prejade flyende epa-förare

Blåljus En vansinnesjakt genom Gnosjöregionen sammanfattar länspolisens nattarbete.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri.

Natten har varit förhållandevis lugn i länet. Patrullerna har hanterat några få fall av fylleri, ett antal viltolyckor men framför allt hunnit med att göra fordonskontroller.

Bilbrand i Torpa

00:46 Polis och räddningstjänst kallades till Neptunusvägen i Jönköping med anledning av att två bilar stod i brand. Patrullen på plats kunde inte se något som tyder på att branden var anlagd. Därför skrev de en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Epa i hög hastighet

01:42 En epa-traktor stannade inte på polismans tecken i Gnosjö. Polisen startade ett förföljande i  låg trafikintensitet och konstaterade att epa-traktorn kom upp i en hastighet av 180 kilometer i timmen.

Beslut togs om att använda spikmatta för att få stopp på fordonet.

01:52 Efter en tur på riksväg 26 svängde epa:n in mot Nissafors och i samband med detta kunde polisen preja och få stopp på fordonet i låg fart. I bilen fanns fyra ungdomar.

Föraren, en pojke i 15-årsåldern är nu misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt för att ej ha stannat på polismans tecken. Epa-traktorn är tagen i beslag.

Källa: Polisen.se

Taggar

3 reaktioner på Medan du sov: Polisen prejade flyende epa-förare

Förbjud epor, ser olagliga epor som ligger i 70km/h eller mer varje vecka, flera gånger i veckan faktiskt. Jag fick minsann inte köra bil föräns jag var 18 och tog B kort. Varför ska dessa ungdomar få göra det? Dessutom när de ligger i 30 så är de bara i vägen, bort med dem!

Det är bara att lagföra registerad ägare: ”En förälder som är registrerad ägare för A-traktorn är ansvarig för att fordonet är lagligt. I detta fallet om föräldern står ägare för ett fordon som är ombyggt och används av sitt barn, kan föräldern dömas till tillåtande av olovlig körning (tredje kapitlet, tredje stycket i lagen om straff för vissa trafikbrott). Straffet här också böter, men kan också leda till spärrtid på körkortet och indraget handledartillstånd.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *