Blåljus

Medan du sov: Kvinna hittad svårt skadad – utreder mordförsök

Blåljus Gripandet av en man misstänkt för mordförsök i Jönköping utmärker polisens nattsammanfattning.

Under onsdagskvällen kontaktades polisen av sjukvårdspersonal, som hade fört en svårt skadad kvinna med ambulans till sjukhus. Genrebild: David Alin

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Det finns inga ärenden från natten som sticker ut, utöver noteringen nedan. I övrigt har polisen hanterat ett par larm om bråk som inte varit av allvarligare karaktär, trafikbrott, viltolyckor, etc.

Under onsdagskvällen kontaktades polisen av sjukvårdspersonal. En kvinna hade anträffats svårt skadad i en bostad i Jönköping och förts till sjukhus med ambulans. Det var initialt oklart vad som hade hänt och det kunde inte uteslutas att brott låg bakom. Polisens arbete under natten ledde till misstankar om att någon annan hade tillfogat kvinnan skadorna. Under natten greps sedan en närstående man till kvinnan, misstänkt för försök till mord. Mannen är i 65-årsåldern. Polisen har arbetat med brottsplatsundersökning, att hålla förhör, etc, men utredningen befinner sig i ett tidigt skede. Mannen anhölls senare efter beslut av åklagare. Eventuella frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Jönköping. Polisen kan inte lämna några ytterligare uppgifter i nuläget.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *