Blåljus

Man skadad i explosion – blodspår ledde polisen till lägenhet

Blåljus En man i Vetlanda är misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse efter att ha hittats skadad under natten till lördagen.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län. Tre personer har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.


Stöld av lastpallar

Vid 23-tiden kallades polisen till Huluängsvägen i Jönköping med anledning av en stöld. En man hade på ett företag uppmärksammats när han stal lastpallar. Mannen försvann men kom tillbaka igen med en bil. Patrullen fick under sin utryckning information om den misstänkta bilen och fick kontakt och stopp på den misstänka mannen som då återigen lämnat brottsplatsen.

Mannen är misstänkt för stöld och dessutom rattfylleri.


Misstänkt misshandel i relation

Vid 01-tiden kallades polis och ambulans till en adress i Järstorp i Jönköping med anledning av ett bråk i en lägenhet. En kvinna ska inomhus  blivit slagen av en bekant man, ej livshotande.

Lägenheten är avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Den misstänkta mannen togs med till sjukhus för provtagning och greps misstänkt för misshandel.

Skador på målsägare dokumenterades och förhör hölls med personer och vittnen på platsen.


Skadad man hittad

Vid 01-tiden larmades polis och räddningstjänst till centrala Vetlanda där en person med blodig arm påträffats i behov av sjukhusvård. Då omständigheterna var oklara tillkallades en hundpatrull för att följa blodspåren  till en möjlig brottsplats.

Patrullen hittade en adress och kunde konstatera att någon form av explosion inträffat i anslutning till en lägenhetsdörr. Platsen är  avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning.

Den skadades kläder är tagna i beslag och han är misstänkt  i en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse.


Rattfyllerist körde lastbil

Strax innan 02-tiden kallades polisen till parkeringen utanför länssjukhuset Ryhov. En lastbil hade lämnat efter att föraren blivit väckt av en väktare. Inringare såg att fordonet körde mot A6 i varierande hastighet. Polispatrullen observerade misstänkt fordon och kunde på andra försöket stoppa lastbilen.

Föraren kontrollerades och misstanke uppstod om rattfylleri. Han blåste positivt och togs med för kroppsbesiktning.

Föraren misstänks för grovt rattfylleri och är gripen. Detta är normalt inte fallet för rattfylleri men görs när det gäller utländska förare om det finns risk för att personen ska fly från landet.


Källa:
Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *