Blåljus

Lämnade över smycken och pengar – kvinna utsatt för bedrägeri

Blåljus Från bedrägeri till butiksrån och stölder. Polisen rapporterar om en händelserik natt i länet.

Arkivbild: David Alin

Polisens regionledningscentral har under onsdagsnatten hanterat 57 ärenden som rör Jönköpings län. Nedan följer ett urval.

Vid 22-tiden får polisenkännedom om ett bedrägeri som ska ha skett i Jönköping. En kvinna i 85-årsåldern ska ha blivit uppringd av en person som sa sig ringa från en bank. Enligt uppringaren så kunde inte en betalning genomföras, och därmed behövde en person besöka kvinnan. En person besöker sedan kvinnan och har bett henne lämna ifrån sig smycken och kontanter. Polisens presstjänst har ingen uppgift om värdet.

Vid 01-tiden får polisen kännedom om ett inbrott som skett en stund tidigare i en butik på Sandsjövägen i Nässjö. Enligt samtalet ska två personer ha slagit sönder ett flertal fönster till butiken. Enligt uppgift ska personerna ha kommit över flertalet vapes. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Strax innan 05-tiden kontrollerade en polispatrull ett till synes övergiven fordon i närheten av riksväg 31 i höjd med Ekhagen, Jönköping. I fordonet hittade patrullen slagningsutrustning och koppartråd. I anslutning till fordonet fanns en man i 40-årsåldern. Han greps och är misstänkt för stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *