Blåljus

Lägenhetsbråk och stölder

Blåljus Polisen rapporterar om en händelserik natt.

Genrebild: David Alin

Strax efter 22-tiden grips en person misstänkt för olaga hot gällande ett ärende på en mindre ort strax utanför Huskvarna. Målsägande, som är en kvinna och den misstänkte mannen, som båda är i 60-årsåldern, har en relation till varandra.

Strax efter midnatt kontrollerar en patrull ett fordon på riksväg 26 vid Hestra. En utländsk medborgare i 25-årsåldern blåser positivt och får följa med på kroppsbesiktning. Mannen misstänkts för rattfylleri och efter åklagarkontakt beslutar denne om strafföreläggande, det vill säga böter på 4000 kronor, som utfärdas och betalas direkt.

Strax innan fyratiden observerar ett vittne en person som gör inbrott i en verksamhetslokal på Östra Storgatan i Jönköping. Vittnet lämnar ett bra signalement och en ordningsvakt som fått informationen från polispatrull får syn på en misstänkt gärningsperson på tändsticksområdet. Mannen, som är 25-årsåldern, grips misstänkt för stöld. Mannen hade tagit sig in i lokalen genom att krossa rutan i entrédörr.

Under natten hörde en målsägande i Tenhult ljud från sitt garage. Senare under morgonen upptäckte personen att garaget var uppbrutet och att två mopeder stulits. Polisen skrev en anmälan om grov stöld genom inbrott/tillgrepp av fortskaffningsmedel. I nu läget finns ingen misstänkt. Under morgonen genomförs en brottsplatsundersökning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *