Blåljus

Jönköpingskvinna körde med 3,25 promille i blodet

Blåljus En kvinna från Jönköping åtalas efter att ha kört med 3,25 promille i blodet. Hon var på väg för att hämta sina barn på förskolan när hon blev stoppad av en annan bilist.

En eftermiddag i slutet av augusti märkte en man som körde på Narvavägen i Jönköping att en annan bilist körde konstigt. Bilen hade varit uppe på trottoarkanter och nästan kört in i andra fordon. Vittnet ringde polisen och lyckades sedan stoppa föraren, en kvinna i 45-årsåldern.

När polisen anlände, märkte de att kvinnan var mycket påverkad av något. Hon hade svårt att ta sig ut ur bilen och hade dålig balans. Eftersom hon inte lyckades blåsa i sållningsinstrumentet fick ett blodprov tas, vilket visade en promillehalt på 3,25.

Kvinnan uppgav att hon hade varit på väg till förskolan för att hämta sina barn. Hon hade precis innan druckit en flaska rött vin men tyckte inte att hon kände sig berusad när hon satte sig i bilen.

Kvinnans körkort omhändertogs direkt och hon åtalas nu för grovt rattfylleri. Enligt stämningsansökan erkänner hon brottet.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *