Blåljus

Inbrott, fylla och brand

Blåljus Några av händelserna som hänt under natten i Jönköpings län.

Sammanfattning av natten i Jönköpings län. Polisen i länet har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits och nio personer har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, samt drograttfylleri. Händelser i urval:

23.51 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i ett garage intill ett bostadshus, på landet i Nässjö kommun. Det ska bland annat ha stulits gräsklippare, kompressor, och andra saker. Värdet på det stulna uppges uppgå till cirka 100 000 kronor. Polisen åkte dit för en brottsplatsundersökning och för att ta uppgifter för en anmälan om stöld.

03.20 SOS larmade om en trafikolycka. En bilist hade backat på två fotgängare och sedan lämnat platsen. Detta var vid Bäckvägen i Vetlanda. De påkörda personerna, en kvinna och en man i 25- och 35-årsåldern, var vakna och talbara och polisen fick information om vem som hade kört bilen. De ska ha varit i samma sällskap under kvällen. Ambulans kom till platsen, men ingen av de påkörda ska ha varit allvarligt skadade eller ha behövt sjukhusvård. Polisen åkte mot en adress där mannen kunde befinna sig, vilket han också gjorde. Han greps, misstänkt för misshandel och smitning från trafikolycksplats. Mannen är i 35-årsåldern. Han anhölls senare av åklagare.

05.20 Det kom larm om brand eller rökutveckling från en bostad i Nässjö. Räddningstjänsten hanterade branden och polis kom till platsen för att undersöka bakgrunden till larmet. Det visade sig ha brunnit i en bastu. En man i 50-årsåldern fanns i huset. Polisens presstjänst har inga uppgifter om några personskador. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *