Blåljus

Drograttfyllerist stoppad med spikmatta

Blåljus Polisens händelser inatt

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 37 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:02 Polis larmades av väktare till en matbutik i Aneby med anledning av ett inbrott. När polis kom fram kostaterades det att fönsterrutan till entredörren krossats. Ingen misstänkt fanns kvar på plats och i nuläget har ingen person frihetsberövats. Det är oklart vad som stulits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

01:25 Vid en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Sjögatan i Jönköping valde bilisten att inte stanna på polismannens tecken och ett förföljande inleddes. Vakthavande befäl tog beslut om spikmatta och efter några minuter, vid Hälltorpsgatan, stoppades bilisten med spikmattan. Föraren, en man i 20-årsåldern, är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott för eget bruk. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott och diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *