Blåljus

Bil började brinna efter förföljande

Blåljus Polisen sammanfattar natten med händelser i Nässjö och kring Jönköping.

22.21 Polisen kontaktades om stöld av katalysatorn från en bil som hade stått parkerad i Öxnehaga, Jönköping. Bilen hade stått obevakad en kort period och när ägaren skulle köra därifrån så lät det konstigt om motorn. Det visade sig att någon hade stulit katalysatorn. Polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning under dagen.

23.26 Polisen fick larm om pågående stöld av diesel på en gård på landet i Habo kommun. Via övervakningskamera kunde man se hur någon slangade diesel från lastbilar. Person lämnade sedan i en bil i riktning mot Habo. Polis åkte till platsen och när personen fick syn på polisen försökte han fly, så det blev ett förföljande. Detta var cirka 15 minuter efter larmet.
Tjuven körde på länsväg 195 mot Jönköping och färden gick tidvis i över 200 kilometer i timmen. Kort efteråt körde bilisten rakt igenom en rondell i Habo och for av vägen. Föraren kunde gripas med hjälp av Oc-sprej och han belades med handfängsel.
Bilen började brinna och räddningstjänsten larmades för att släcka elden. Dieseldunkarna kunde plockas bort ur bilen innan den blev övertänd.
Den gripne är en man i 25-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, tillsynes ej allvarligt skadad. Mannen är misstänkt för stöld, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, drograttfylleri, samt ej följt polismans tecken. Efter förhör hävdes gripandet.

04.29 Det kom larm om stöld av en fyrhjuling vid en sommarbostad i Bottnaryd. Ägaren kunde se via en app att fordonet rörde på sig och polis larmades till adressen. En patrull fick syn på fyrhjulingen, men ingen misstänkt person i anslutning till den. Polisen upprättade en anmälan om stöld.

04.57 Polisen fick samtal om stöld från en butik på Storgatan i Nässjö. Någon hade krossat en ruta och ska ha tagit ett par dyra skor. Polisen åkte dit, ingen misstänkt fanns kvar på platsen. Patrullen sökte spår och tog uppgifter för en anmälan om stöld.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *