Blåljus

1 maj i Gnosjö

Blåljus Första maj - arbetarrörelsens internationella högtidsdag firades i Bäckadalsparken i Gnosjö.

Ingemar E.L. Göransson talade vid 1majfirandet i Gnosjö.

70 tal personer samlades trots gråmulet väder för att lyssna till Författaren, förläggaren, samhällsdebattören och LO:s siste kulturombudsman Ingemar E.L. Göransson från Dalarna.

För två år sedan  lämnade Ingemar det socialdemokratiska partiet eftersom han ansåg att partiet övergett sin grundläggande ideologi och hamnat i mittens rike. Ganska snart insåg han dock att det inte fanns några alternativ för någon som brinner för rättvisare samhälle och valde att gå med i S-föreningen Reformisterna för att åter bli en del av partiet.

– Att Sverige sedan 1990-talet gått från att vara en internationell symbol för rättvisa och jämlikhet, till att vara ett land med snabbast växande ekonomiska klyftor bland OECD-länderna är tragiskt och hotar sammanhållningen i samhället. Vi måste se till att vända utvecklingen och sätta stopp för den  nyliberala plundringen av folkhemmet sa Ingemar. bland annat

Han talade även om faran med lojalitet in till dumhet och hur viktigt det är för en levande arbetarrörelse att medlemmarna ställer krav på sina politiska företrädare. Vi får inte hela tiden  acceptera det för stunden minst dåliga alllternativet utan att vi måste ha sikte inställt på något mycket bättre. Vi måste ha en vision om hur vi vill samhället skall se ut i framtiden.

Första maj firandet avslutades med  stående ovationer och att man gemensamt sjöng Internationalen. Samt att Arbetarekommunens ordförande Fredrik Francke tackade Ingemar och överlämnade en gåva i form av en ros och en bok om Gnosjö Arbetarekommunens historia.

Lo-facken stod vid grillen och bjöd på korv med bröd och Gnosjö S-kvinnor bjöd på kaffe.

1maj i Gnosjö.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *